Skip to content

Bach virágterápia

wildflowers-3437245_1920
sage-1544884_1920
herbs-2427845_1920
essential-oils-1433692_1920

Bach virágterápia egy természetgyógyász eszköz a lelki eredetű betegségek, illetve azok megelőzése esetén

Toxikológusként sokat tanulhattam a betegségek kialakulásáról. Sajnos az orvostudomány még most sem tudja egyértelműen megmagyarázni, hogy az egyik embernél miért nem, és a másiknál miért alakulnak ki az egyes betegségek, persze vannak kivételek, ahol teljesen egyértelmű, de a legtöbb esetben nem az. Három tényezőt sorolnak föl: genetikai hajlam, környezeti tényező, és az utóbbi időben a stresszt szokták felelőssé tenni. A genetika és a környezet nem elegendő magyarázat, hiszen látjuk, hogy nem mindenki lesz beteg hasonló genetikai hajlammal vagy hasonló környezeti terheltség mellett, így mondhatjuk úgy is, hogy ami „meghúzza a ravaszt”, az a pszichés állapot.

Bach virágterápia hatásmódja: A Bach virágterápia a homeopátiához hasonló rezgés alapú gyógymód. Dr. Edward Bach angol orvos 70 éve dolgozta ki a módszert, ami azóta világszerte elismert terápiás eszközzé vált. A terápia célkitűzése a lelki harmónia megteremtése, aminek közvetett hatása a nagyobb ellenállóképesség a lelki zavarokkal, és a lelki problémákon alapuló testi zavarokkal szemben. Ha valaki tartósan negatív érzelmi állapotba kerül, akkor az éltető energia áramlása blokkolódik. Ez energiamentes területeket képez a testben, amelyek a betegségek táptalajául kezdenek szolgálni. A blokkok oldására a gyógyító virágok energiái nagyon jó hatással vannak, ismét helyreállítják az érzelmi elakadásokat, segítik az érzelmi terhek feldolgozását, megértését és elengedését.

A Bach virágterápia betegségmegelőző eszköz is, ha nem várjuk meg, amíg a negatív állapot eluralkodik rajtunk. Néha elég pár hétig szedni egy keveréket, hogy újra friss erőre kapjunk, több energiánk legyen. A Bach virágterápia alkalmával, 38 féle magas rezgésű gyógynövényeszencia sorozatból kerül kiválasztásra egy egyénre szabott eszenciakeverék. A terápia sikerességében nagy szerepet játszik a kliens nyitottsága és őszintesége, hogy minél hatékonyabb keverék kerüljön összeállításra.

7000 Ft/ óra

cup-829527_1920
essential-oils-3456303_1920