Skip to content

Rólam

Cserta Zsófia vagyok, mentálhigiénés szakemberként dolgozom.

Tanulmányaimat a Szegedi
Tudományegyetemen végeztem.

Egyéni, és pár- tanácsadásokat tartok segítő beszélgetések
keretében.

A segítő beszélgetések témái széleskörűek… Életünk során többször kerülhetünk olyan
helyzetbe, amiből csakis önerőből nem, vagy lassabban tudunk kikecmeregni. Úgy érezzük, beragadtunk, megrekedtünk, és nem látunk előre, vagy egyszerűen csak szeretnénkkompetensebbek lenni saját életünkben, szeretnénk nagyobb lelki ellenállóképességre szert tenni.

Előfordul, hogy azt érezzük, szakszerű segítségre van szükségünk, de nem tudjuk, merre induljunk, családunk vagy barátaink már nem tudnak segíteni, vagy nem akarjuk őket terhelni, illetve szégyelljük előttük önmagunkat, nem tudunk teljesen őszinték lenni.
A beszélgetések során több eszköz használható, amelyek segítségével felismerhetjük belső feszültségeink, negatív érzelmeink forrását, amelyekre nem mindig vagyunk tudatosak. Ezek a megfoghatatlan, zavaros érzések és gondolatok sokszor búvó patakként folynak a tudatos életútunk alatt, és néha-néha feltörnek olyan helyzetekben, amikor nem is várjuk, értetlenül állunk előtte, és nem értjük miért viselkedtünk úgy ahogy.
Sokszor egész életünkben küzdünk valamivel, és csak idősebb korunkban jövünk rá, hogy hamarabb változtathattunk volna rajta azért, hogy hamarabb élhessünk boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet, és nem kellett volna annyi energiát elpocsékolni rá, és több maradt volna másra.
Saját életemben és a családomban is észrevettem a változást, amikor elkezdtem az energiáimra jobban odafigyelni, megérteni mi viszi el, mi hozza vissza, megtanultam nemet mondani ha kell, jobban kézben tartani az életemet.