Skip to content

Egyéni tanácsadás, segítő beszélgetés

pexels-fernando-cabral-3554374

Egyéni beszélgetések egyik alapvető célja az, hogy közösen megtaláljuk a szenvedés forrását, átdolgozzuk azokat, hogy felszabaduljanak az elfojtott, meg nem élt, elrejtett, látens energiatartalékaink. A pszichés energia ugyan folyamatosan termelődik, de mennyisége mégis korlátozott, egyszerre csak egy bizonyos mennyiség áll belőle rendelkezésünkre, ezért fontos kérdéssé válik, hogyan és mire használjuk fel.

Minden, ami történik velünk, jelentősen függ attól, hogy önmagunkat hogyan látjuk. A tanácsadás során fejlődnek a személyiségünk azon aspektusai (énkép, önbizalom, önértékelés, önbecsülés), amelyek az elérendő célok szempontjából még fejletlenek.

  • 45-60 perc – 7.000Ft/ alkalom

Páros beszélgetés, konfliktuskezelés

pexels-cottonbro-4098179

Miért lehet szükség arra, hogy a párok egyszerre jöjjenek el mentálhigiénés tanácsadásra?

A mentálhigiénés szakember közbenjárásával – kizökkenve a hétköznapi környezetből – elindulhat egy másfajta kommunikáció. Azoknak javasolt, akik úgy érzik, hosszabb ideje megoldatlan problémával küzdenek, melynek oka kettőjük kapcsolatában rejlik. A páros beszélgetésben a klienseknek, mint egyéneknek a kapcsolatban való működésüket érintő kérdésekkel foglalkozunk.

A beszélgetésnek lehetnek terápiás hatásai is, de alapvetően nem célja, hogy mélylélektani változásokat idézzen elő. A folyamatban gyakran előfordul, hogy az egyik kliens, vagy mindkettő érzelmi katarzist él meg, aminek kézben tartására a mentálhigiénés szakember felkészült.

Amennyiben a segítő úgy ítéli meg, hogy más módszer jobban és hatékonyabban oldaná föl a párok közötti konfliktust, akkor többféle szakmai segítségkérési lehetőséget tud ajánlani.

A páros beszélgetés sikeressége nagymértékben függ attól, hogy mindketten érdekeltek, illetve motiváltak-e a kapcsolatuk javulásában. Amennyiben csak az egyik fél érzi szükségességét a tanácsadásnak, javaslom, hogy inkább egyéni beszélgetésben vegyen részt. A bátrabbik fél fejlődése is kihat a kapcsolatra, így ez önmagában nem hiábavaló cselekedet.

  • 60-90 perc – 9.000Ft/ alkalom